Ismét megtartja a Föld Órája elnevezésű megmozdulását a WWF környezetvédelmi szervezet, március 25-én, amibe csak úgy, mint a világon szinte mindenhol, Magyarországon is be lehet csatlakozni a WWF Magyarország jóvoltából már pusztán azzal is, hogy lekapcsoljuk az előre megadott időpontban a lakásunkban található fogyasztókat.

Azonban a Föld Órájára a zöld szervezet egy különleges felméréssel is készült. Ebben az 5000 fő alatti kistelepülések vezető tisztségviselőit kérdezték meg, többek között arról, hogy az önkormányzatok hogyan élték meg az energiaválságot, milyen az épületeik energiahatékonysági állapota, hogy mit tudnak tenni és mit tesznek annak érdekében, hogy a településen a levegőszennyezettség és az energiaszegénység mérséklődjön, valamint, hogyan értékelik ezen két utolsó helyzet összefüggéseit.

Bár a legutóbbi 2017-es eredményekhez képest történt előrelépés, például az önkormányzati épületek szigetelésében, az összkép mégis elég rosszra sikerült az eredmények kiértékelése után. Ezekről az eredményekről, a lehangoló felmérésről, a Föld Órájának hasznáról, a pár napja nyilvános IPCC jelentésről, a WWF applikációról és még egy nyereményjátékról is beszélgetünk Harmat Ádámmal a WWF Magyarország éghajlatvédelmi programvezetőjével a Greenside Extrában.  

A podcast végén elhangzott applikáció a WWF Magyarország WWF Léptem applikációja, ami ezen a weboldalon található meg.