Hamarosan eléri a szükséges támogatók számát az olaj-, gáz- és szénkitermelő helyek megnyitásának tiltását célzó petíció, amit többek között Greta Thunberg indított. A Vanessa Ugandából, Greta Svédországból, Helena Ecuadorból és Luisa Németországból által indított tiltakozás azt is követeli, hogy az nagy olaj-, gáz- és szénvállalatok ne akadályozzák tovább a tiszta energiára való átállást, amelyre mindannyiunknak sürgősen szükségünk van.

Kiemelik: tudjuk, hogy a Big Oil évtizedek óta tudja, hogy a fosszilis tüzelőanyagok katasztrofális éghajlatváltozást okoznak. Félrevezette a közvéleményt az éghajlati tudománnyal kapcsolatban és ezek kockázatairól és megtévesztette a politikusokat kétségeket szító és késleltetést okozó dezinformációval.

Véget kell vetni ezeknek a tevékenységeknek, mivel közvetlenül sértik a tiszta, egészséges és fenntartható környezethez való emberi jogunkat, az önök gondossági kötelezettségeit, valamint az őslakosok jogait -teszik hozzá.

Ezen túl felszólítják a vállalatokat, hogy azonnal cselekedjenek. Ezt nyomatékosítják is azzal, hogy figyelmeztetik őket, hogy a polgárok világszerte fontolóra veszik, hogy jogi lépéseket tesznek az cégek felelősségre vonása érdekében. Ők pedig továbbra is nagy számban fognak tiltakozni az utcán.

A petíció itt írható alá.