Tiltakozás miatt leállították a Les Misérables című előadást a londoni West Enden egyik színházában.

A Sondheim Színház nézői kénytelenek voltak elhagyni a színházat, amikor a Just Stop Oil aktivistái felmásztak a színpadra és zászlókat vittek magukkal. A csoport a közösségi médiában vállalta a felelősséget a tettért.

William Village, a Delfont Mackintosh Theatres vezérigazgatója most közleményt adott ki a Just Stop Oil tagjai által a ma esti Les Misérables előadás megzavarásáról: „A Les Misérables előadás első felében a Just Stop Oil tagjai behatoltak a színpadra, és hirtelen leállították az előadást.

„Biztonsági protokolljainkat követve a közönséget megkértük, hogy hagyják el a nézőteret, és a rendőrség is megjelent. Sajnálatos módon nem volt elegendő idő arra, hogy az előadás hátralévő részét befejezhessük. Miközben elismerjük a szabad véleménynyilvánítás fontosságát, tiszteletben kell tartanunk a közönségünk jogát is, hogy élvezze az eseményt, amelyért fizetett.”

A Delfont Mackintosh azt is megerősítette, hogy a ma esti előadásra váltott jegyeket visszatérítik, akár a helyszínen, akár a vásárlás helyén keresztül.

Az esemény hetekkel azután történt, hogy a Sadler’s Wellsben hasonló módon megzavartak egy előadást.