A vállalkozó és tervező Joe Gebbia hozzájárulása a szervezet eddigi legnagyobb magánadománya, és az óceánok és folyók globális tisztítási erőfeszítéseit fogja előmozdítani.

Joe Gebbia, az Airbnb és a Samara társalapítója

A The Ocean Cleanup – a világ óceánjainak műanyagtól való megszabadítását célzó technológiákat fejlesztő nonprofit projekt – bejelentette eddigi legnagyobb,  25 millió dolláros magánadományát. Az Ocean Cleanup ezzel tovább folytathatja és bővítheti tevékenységét az óceánok, folyók tisztítása, az újrahasznosítás és a tudományos kutatás területén, egyben felgyorsíthatja a System 03, óceántisztító rendszerének elindítását a Nagy Csendes-óceáni Szemétszigetnél még ebben az évben.

Kapcsolódó cikk

„Jelentős küldetéssel rendelkező nonprofit projekt vagyunk, de egyedül nem tujuk megvalósítani a küldetésünk – céljaink eléréséhez pénzügyi hozzájárulásokra van szükségünk. Joe folyamatos támogatásának a The Ocean Cleanup küldetésén keresztül közvetlen hatása van a világ minden táján végzett tevékenységünkre.” – mondta Boyan Slat, a The Ocean Cleanup alapítója és vezérigazgatója. Hozzátette: „Részben az ő nagylelkű segítségének köszönhetően tudjuk növelni a munkánkat az óceánokban és a folyókban, segítve ezzel a célunk elérését, hogy megszabadítsuk a világ óceánjait a műanyagtól. A világ legnagyobb ökoszisztémája nevében mérhetetlenül hálásak vagyunk a támogatásért”

Kiemelt kép és belső kép forrás: The Ocean Cleanup